Op zoek naar een advocaat voor uw vastgoedvragen? Contact

Kantoorklachtenregeling Van de Riet advocaten

Van de Riet advocaten streeft naar een hoog niveau van dienstverlening voor haar cliënten. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over een bepaald aspect van de dienstverlening. Hieronder treft u de klachtenregeling aan.

Artikel 1 begripsbepalingen

In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder:

- klacht: iedere schriftelijke uiting van ongenoegen van of namens de cliënt jegens de

  advocaat of de onder diens verantwoordelijkheid werkzame personen over de

  totstandkoming en de uitvoering van een overeenkomst van opdracht, de kwaliteit van de

  dienstverlening of de hoogte van de declaratie, niet zijnde een klacht als bedoeld in

  paragraaf 4 van de Advocatenwet;

- klager: de cliënt of diens vertegenwoordiger die een klacht kenbaar maakt;

- klachtenfunctionaris: de advocaat die is belast met de afhandeling van de klacht;

 

Artikel 2 toepassingsbereik

  1. Deze kantoorklachtenregeling is van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tussen Van de Riet advocaten en de cliënt.
  2. Van de Riet advocaten draagt zorg voor klachtafhandeling conform de kantoorklachtenregeling.

 

Artikel 3 doelstellingen

  1. Deze kantoorklachtenregeling heeft tot doel:
  2. het vastleggen van een procedure om klachten van cliënten binnen een redelijke termijn op een constructieve wijze af te handelen;
  3. het vastleggen van een procedure om de oorzaken van klachten van cliënten vast te stellen;
  4. behoud en verbetering van bestaande relaties door middel van goede klachtenbehandeling;
  5. medewerkers te trainen in cliëntgericht reageren op klachten;
  6. verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening met behulp van klachtbehandeling en klachtanalyse.

 

Artikel 4 informatie bij aanvang dienstverlening

  1. Deze kantoorklachtenregeling is openbaar gemaakt. De advocaat wijst de cliënt voor het aangaan van de overeenkomst van opdracht erop dat het kantoor een kantoorklachtenregeling hanteert en dat deze van toepassing is op de dienstverlening.
  2. Van de Riet advocaten heeft in de overeenkomst van opdracht opgenomen bij welke onafhankelijke partij of instantie een klacht die na behandeling niet is opgelost kan worden voorgelegd ter verkrijging van een bindende uitspraak en heeft dit bij de opdrachtbevestiging kenbaar gemaakt.

 

Artikel 5 interne klachtprocedure

  1. Indien een cliënt het kantoor benadert met een klacht, dan wordt de klacht doorgeleid naar mr. J. van de Riet, die daarmee optreedt als klachtenfunctionaris.
  2. De klachtenfunctionaris stelt degene over wie is geklaagd in kennis van het indienen van de klacht en stelt de klager en degene over wie is geklaagd in de gelegenheid een toelichting te geven op de klacht.
  3. Degene over wie is geklaagd tracht samen met de cliënt tot een oplossing te komen al dan niet na tussenkomst van de klachtenfunctionaris.
  4. De klachtenfunctionaris handelt de klacht af binnen vier weken na ontvangst van de klacht of doet met opgave van redenen mededeling aan de klager over afwijking van deze termijn met vermelding van de termijn waarbinnen wel een oordeel over de klacht wordt gegeven.
  5. De klachtenfunctionaris stelt de klager en degene over wie is geklaagd schriftelijk op de hoogte van het oordeel over de gegrondheid van de klacht, al dan niet vergezeld van aanbevelingen.
  6. Indien de klacht naar tevredenheid is afgehandeld, tekenen de klager, de klachtenfunctionaris en degene over wie is geklaagd het oordeel over de gegrondheid van de klacht.

 

Artikel 6 geheimhouding en kosteloze klachtbehandeling

  1. De klachtenfunctionaris en degene over wie is geklaagd nemen bij de klachtbehandeling geheimhouding in acht.
  2. De klager is geen vergoeding verschuldigd voor de kosten van de behandeling van de klacht.

 

Artikel 7 verantwoordelijkheden

  1. De klachtenfunctionaris is verantwoordelijk voor de tijdige afhandeling van de klacht.
  2. Degene over wie is geklaagd houdt de klachtenfunctionaris op de hoogte over eventueel contact en een mogelijke oplossing.
  3. De klachtenfunctionaris houdt de klager op de hoogte over de afhandeling van de klacht.
  4. De klachtenfunctionaris houdt het klachtdossier bij.

 

Artikel 8 klachtregistratie

  1. De klachtenfunctionaris registreert de klacht met daarbij het klachtonderwerp.
  2. Een klacht kan in meerdere onderwerpen worden ingedeeld.
  3. De klachtenfunctionaris brengt periodiek verslag uit over de afhandeling van de klachten en doet aanbevelingen ter voorkoming van nieuwe klachten, alsmede ter verbetering van procedures.
  4. Minimaal eenmaal per jaar wordt de verslagen en de aanbevelingen op het kantoor besproken en ter besluitvorming voorgelegd.

VASTGOEDRECHT

Het vastgoedrecht vormt het brede kader waarbinnen diverse deelgebieden onderscheiden kunnen worden. Vaak krijgt een eigenaar of gebruiker van vastgoed te maken met zowel privaatrechtelijke als publiekrechtelijke regels. De wet- en regelgeving op het gebied van vastgoed is steeds complexer geworden.

Lees meer

GOEDERENRECHT

Van de Riet Advocaten heeft ruime (proces)ervaring met betrekking tot financiële aspecten van vastgoed. Denk aan (her)financieringsovereenkomsten, te vestigen zekerheden zoals pandrecht of hypotheek of een borgstelling. Maar denk ook aan het doen laten vernietigen van een zakelijke of particuliere borg.

Lees meer

HUUR

Veel (ROZ) modellen behoeven vaak aanpassing of gebruiker is zich niet bewust van bepaalde gevolgen die in deze set algemene voorwaarden is vervat. Denk aan boeteclausules, koopopties, afspraken over een verbouwing in het gehuurde en hoe hiermee om te gaan bij het beëindigen van bijvoorbeeld een huurovereenkomst. 

Lees meer

ERFPACHT

Een recht van erfpacht is een zakelijk recht, dat de erfpachter de bevoegdheid geeft een onroerende zaak te houden en te gebruiken. De erfpachter heeft, tenzij in de vestigingsakte anders bepaald, hetzelfde genot van de zaak als een eigenaar. De inhoud, de rechten en plichten worden bepaald in de vestigingsakte.

Lees meer

Al bijna 25 jaar ervaring in deskundig juridisch advies

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken u graag bij ons werk! Hieronder schrijft u zich in voor de digitale nieuwsbrief van Van de Riet Advocaten.

Locatie

Laan van Chartroise 168
3552 EZ UTRECHT

Phone: +31 (0) 30 - 785 2537
Fax. +31 (0) 30 - 785 2572

Email: info@rietvast.nl
Internet: www.rietvast.nl
Kamer van Koophandel: 80171508

 

Copyrights 2021 HUN. All right reserved; Design by www.hun.nl webdevelopment